Таа со која се почнува

Lily Cup™ One

1,679.00ден

Незаменливата чашка за почеток.

Се наоѓаш среде менструалната револуција и Lily Cup One предводи! Оваа мека и крајно удобна чашка за многукратна употреба е направена од медицински силикон, што ја прави сигурна и безбедна, особено за кориснички кои првпат употребуваат чашка.

Категорија:

BBF – beginner’s best friend

Lily Cup One е тука за да им олесни на оние кои за првпат користат менструална чашка. Практична е и незабележлива, благодарение на дискретното кутивче со дополнително зацврстен раб со кој отворањето и затворањето е лесно како песна. Има и прстен за отстранување за да се погрижи да не се паничиш кога ќе треба да ја извадиш. Мислевме на сѐ.

МАЛЕЧКА. УДОБНА. КОМПАКТНА.

  • 100% медицински силикон
  • До 8 часа заштита без проблеми
  • Двоен раб и прстен за лесно отстранување
  • Ги покрива сите видови менструации – од лесна до пообилна
  • Здрава и безбедна – нема мирис, сувост или иритација
  • Се склопува за да ја собере во практично заштитно кутивче
  • Се употребува многукратно и е еколошко решение за циклусот
  • Совршена за оние кои првапат користат менструална чашка
Оснажувањето не е цел. Мисија е.#WhileBleeding

Твојот водич за користење

1. Свиткај

Држи ја основата на чашката, сплескај го отворот и преклопи ја на половина.

2. Вметни

Насочи ја чашката кон крајот на ‘рбетот и вметнувај ја нагоре додека да влезе дршката за отстранување.

3. Намести

Ротирај ја чашката во двете насоки или лесно повлечи надолу. Со прстот помини околу чашката да се осигураш дека е целосно отворена. Доколку чашката не се мрда, подготвена си!

4. Отстрани

Фати ја дршката за отстранување и нежно стисни ја основата за да го ослободиш вакуумот. Полека повлечи ја дршката и чашката е надвор!

TOP